Waarom een advocaat bij TOM zitting geen slechte keuze is

Een TOM Zitting staat ook wel bekend als Transactie Officier van Justitie Zitting of OM Zitting. Wat het betekend is dat je zonder tussenkomst van een rechter, in overleg met de aanklager, akkoord gaat met een straf om niet naar de rechter te hoeven gaan. Dit kan je dus enorm veel tijd en geld kosten. Het kan je echter ook een strafblad schelen. Hoe dan ook, het is verstandig om hier een advocaat bij te betrekken.

Bij TOM zitting hogere straf

Sommigen zullen zeggen dat je bij een TOM zitting een hogere straf krijgt, omdat je niet naar de rechter wilt. Dit is echter niet waar. Met de juiste advocaat kun je ook bij een TOM zitting een lagere straf krijgen. Dan scheelt je het dus tijd en geld, maar ook een hogere straf.

Twijfel je of je wel een advocaat nodig hebt? Kijk dan of je bij verschillende advocaten een gratis advies kunt krijgen. Dit is niet altijd het geval, sommigen laten je ook voor het kennismakingsgesprek al betalen. Bij tomzitting-advocaat.nl echter krijg je een vertrouwelijk gratis eerste gesprek. Dit haalt je eventuele twijfel dus meteen weg. Samen neem je door wat de mogelijke straf kan zijn en welke verdediging je in moet nemen.

Vrijspraak mogelijk

Soms is het zelfs mogelijk dat je vrijspraak zou krijgen bij de rechter. Ga je echter akkoord met een TOM zitting kan het zijn dat zij een hoge straf willen afdwingen. De juiste advocaat weet jou te vertellen of die vrijspraak mogelijk is, en je dus kunt zeggen naar de rechter te willen gaan. Zo krijg je niet onnodig een te hoge straf. Ook kan het zijn dat je bij een rechter ook een straf zou krijgen, maar dat die véél lager is dan de gewenste straf bij de TOM zitting. Meer dan de moeite waard om een advocaat mee te nemen dus.