Speur een gaslek tijdig op

Gas is nog altijd een veelgebruikt product, zowel in huishoudens als bedrijven. Hoewel het gebruik ervan inmiddels wel wat aan het afnemen is omdat er in nieuwbouwhuizen geen gebruik meer van gemaakt wordt komt het in bedrijven nog veelvuldig voor.

Kies het juiste gasdetectiesysteem

Gas is van zichzelf reukloos en daarom wordt er voor de veiligheid een luchtje aan gemaakt zodat we sneller opmerken dat er een lek is. Een gaslek kun je echter ook opsporen met behulp van een gasdetectiesysteem. Er zijn verschillende soorten gas detectors te koop en het is met name afhankelijk van wat je wilt meten voor welk soort meter je kiest.

Eén soort gas meten

Komt er in het bedrijf maar één soort gas aan te pas? Dan kun je ook prima uit de voeten met een single gas detector. Deze zijn veruit het voordeligst binnen de range van gas detectors maar dat wil zeker niet zeggen dat ze niet goed zijn. Een single gas detector is een uiterst betrouwbaar apparaat dat ook nog eens lang meegaat. Het werkt op batterijen die je maar af en toe hoeft te vervangen en onderhoud is nauwelijks nodig. Een single gas detector kan gemakkelijk drie jaar mee zonder onderhoud.

Meer soorten gas meten

Wil je meer gassen tegelijk kunnen meten in je bedrijf omdat het ook mogelijk is dat er meer vrijkomen? Dan kies je in plaats van een single gas detector beter voor een multi gas detector. Deze kan meer gassen in één keer meten zodat je daar geen aparte meters voor nodig hebt. Kijk altijd goed wat het beste in jouw bedrijf past en kies op basis daarvan de detector die het meest geschikt is. Zo weet je zeker dat je erop kunt vertrouwen mocht zich een ongeluk voordoen waarbij gas ontsnapt.