Het gevaar van veiligheid

Veiligheid is mooi en we mogen blij zijn dat Nederland zo’n veilig land is. Toch schuilt er in veiligheid een groot gevaar. Hoe meer we gewend raken aan veiligheid, hoe vanzelfsprekender we dit gaan vinden. En hoe meer we onze veiligheid als vanzelfsprekend ervaren, hoe makkelijker het is om te vergeten wat we moeten doen als zich onverhoopt een noodsituatie voordoet.

Echte veiligheid doe je elke dag

Vandaar dat echte veiligheid veel meer is dan alleen het uitblijven van ongelukken alleen. Een werkplek zonder ongelukken vergt elke dag een bewuste inspanning. En als zich dan toch iets voordoet, dan is het van levensbelang om te allen tijde de juiste kennis paraat te hebben.

Het belang van de Bedrijfshulpverlener (BHV’er)

Binnen elke organisatie zal er een BHV’er zijn en in veel gevallen ook een Ploegleider BHV. Deze persoon heeft de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van iedereen op de werkvloer. Daarvoor is het noodzakelijk dat je als Ploegleider BHV regelmatig een update krijgt van wat veiligheid nou precies inhoudt en hoe je in geval van nood moet handelen. Noodsituaties zijn zeldzaam. Juist daarom is het van levensbelang er met enige regelmaat aan herinnerd te worden wat je in een dergelijke situaties moet doen.

Een levensreddende opfrisser

De training Herhaling ploegleider BHV is bedoeld voor mensen die de training tot Ploegleider BHV al hebben gevolgd. Je kunt het zien als een opfrissings- en verdiepingscursus, waarbij je als Ploegleider BHV scherp wordt gehouden als het gaat om de veiligheid op je werk. Met deze training kun je de geldigheid van je certificaat Ploegleider BHV verlengen. Nog belangrijker is echter dat je met deze training nog beter dan voorheen garant kunt staan voor de veiligheid van jouw werkplek. Veiligheid is gevaarlijk als je deze als vanzelfsprekend gaat ervaren. Met deze training voorkom je juist dat veiligheid onveilig wordt.